Plannen voor een Watersportstad Heerenveen

Sportstad Heerenveen heeft al een groot aanbod van sporten. Van turnen tot inline-skaten tot een ‘urban sportpark’. Maar nu wil Sportstad ook watersporten faciliteren. Volgens Sportstad zou er met de aanpassingen van de A32, en het initiatief Feanetië een ideale combinatie mogelijk zijn om dit plan te realiseren.

Sportstad Heerenveen wil in het nieuwe watersportgebied onder andere ruimte maken voor kanoën, standup paddleboarding, open water zwemmen en survival. Zo zou het dan uiteindelijk mogelijk worden om al suppend (staand peddelend op een surfplank) van Sportstad naar het centrum van Heerenveen te komen.

Mogelijkheden

De gemeente Heerenveen werkt aan het verbeteren van de fileproblemen op de A32. Dit zou moeten door middel van turborotondes bij de Stadionweg en de Cissy van Marxveldtlaan. De gemeente verwacht dat dit werk in 2021 klaar zal zijn. Door het werk komt een gedeelte van de Stadionweg te vervallen. Het gebied dat daarmee vrijkomt, zou ideaal zijn voor watersporten. Daarnaast kan er met het initiatief ‘Feanetië’ een directe verbinding worden gemaakt met het centrum van Heerenveen en met Oranjewoud.

Werk te doen

De komende maanden gaat Sportstad Heerenveen in gesprek met verschillende sportaanbieders om de plannen voor de watersportactiviteiten verder uit te werken. Het idee is om dan in het voorjaar van 2019 te beginnen met kanoën en suppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *